fi fi en

Livet på landet

Livet på landet

Lite extrakrydda på stugsemestern? Bekanta dig med omkringliggande landskap och natur! Vi erbjuder olika program i Sagus omnejd, nära de välutrustade stugorna i Karuna. Bland våra paket hittar du lämpliga program för både barnfamiljer och vuxna. Vi har också program för dagsbesök i området.

Besök en fårfarm

Kom med familjen eller dina vänner och bekanta dig med vardagen på en fårfarm! Vi gör en rundvandring på betesmarkerna, bekantar oss med gårdens djur och lär oss olika fårraser. Du får också en allmän introduktion i fåruppfödning samt bekantar dig med förädlade lammprodukter samt har möjlighet att köpa hem av gårdens produkter. Besöket är ca. 1-2 h. Pris 12€/pers.
Tidpunkt: Huvudsakligen sommartid, men enligt överenskommelse även möjligt vintertid (då faller betesmarksvandringen bort).

Bli bekant med växtfärgning av garn

Den finska naturen är rik på material, tex svampar och växter, som kan användas vid naturlig färgning av garn. Kom med familjen eller vännerna och bekanta er förmånligt i färgningens intressanta värld. På kursen förevisas färgningsprocessen samt vilka växter som kan användas och ni får prova på att färga lite garn som ni får med er hem. Pris 60€/pers, då gruppen har minst 5 deltagare. Tidpunkt: Juni-augusti.

Guidad bärplockning

Många drömmer om bärplockning under hösten men alla har inte tillgång till närbelägna, bekanta bärskogar. Bärplockning är en rolig extrasyssla under stugsemestern. I Sagu ordnas guidad bärplockning i den höstliga skogen nära uthyrningsstugorna i Karuna. Vi plockar blåbär och på senhösten även lingon. Utfärden räcker 2 timmar, 18€/pers (om minst 4 personer). Egen hink behövs inte.

Kor och gröna ängar

Sätt dig på kärran och så bär det iväg ut på gröna betesmarker, mitt ibland korna och deras kalvar! Den skarpsynte bongar även tjuren! Medan du beundrar dessa vackra kreatur får ni höra berättas om djuren och vardagen på en bondgård. Efter utfärden kan ni inhandla gårdens korvar och grillkött i gårdsbutiken- mer lokalt än så kan det inte gärna bli. 
Pris 14€/pers, dock minimifakturering 96€/grupp. Gruppstorlek 1-15 pers 
Tidpunkt: Juni-september

Kväll vid lägerelden

Spendera en stämningsfull kväll mitt i naturen, i en mysig kåta. Lägerelden sprakar och vi täljer egna grillspett  för korvgrillning samt dricker kaffe som kokats över öppen eld. Barn serveras saft. Kåtan ligger invid havet. Pris 17€/pers, minst 4 persons grupp.

Guidat mete

Du behöver ej ut på djupa vatten - bryggan är en toppenplats för fiske! Guiden förser dig med spö och lämpligt antal bete och ger dig bästa tipsen för fiske! Även för den mest bitne landkrabban - nu skall det fiskas!  
Programmet räcker en timme. Pris 15€/pers, min 4 persons grupp.

Nattspaning

Är du intresserad av vilda djur eller har du funderat på jakt som hobby? Hyr mörkerkikare och bekanta dig med skogens spännande nattliga liv och öva dig i att känna igen olika djurarter. Vi visar dig jakttornet och dess läge i dagsljus dit du sedan i skymningen kan smyga på utkik. Du har en god chans att bonga hjort, rådjur, älg eller tillochmed räv.

Pris 12€/pers/natt.

Aktiviteterna är möjliga i Sagu. Som inkvartering erbjuder vi stugor i Karuna/Sagu. 
Bekanta dig med alternativen här.

Varaukset ja lisätietoja tästä linkistä